previous arrow
next arrow
Slider

BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS MOTORKERÉKPÁRON

Fogadják meg a rendőrség hét közlekedésbiztonsági tanácsát.

Közismert, hogy a kétkerekű motoros járművel, valamint a kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és a bukósisak kiválasztásának.

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság hét közlekedésbiztonsági tanácsát a nyári időszakra:

–          A balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és a közúti közlekedés szabályait mindig tartsák be!

–          A sebesség nem megfelelő megválasztása az egyik leggyakoribb baleseti ok, ezért fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek!

–          Ne kockáztassanak! Csak akkor üljenek motorra, ha mentálisan és fizikálisan is biztonságos vezetésre alkalmas állapotban vannak!

–          Vezetés megkezdése előtt soha ne fogyasszanak szeszes italt!

–          Saját biztonságuk, testi épségük jelentősen függ motorkerékpárjuk műszaki állapotától és karbantartottságától. Ellenőrizzék és szervizeljék járművüket rendszeresen!

–          A motorkerékpárral közlekedők a nyári forróság ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot, illetve nagy hangsúlyt fektessen az öltözékre is!

–          Egy-egy hosszú úton álljanak meg akár többször is, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk. Amennyiben újra motorra ülnek, vegyék vissza a védőfelszereléseket!