previous arrow
next arrow
Slider

FELELŐTLEN DÖNTÉSÜKKEL MÁSOKAT IS VESZÉLYBE SODORHATNAK!

90 km/h helyett 223 km/h sebességgel közlekedett egy járművezető a 4-es számú főúton.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2018. augusztus 29-én délelőtt a 4-es számú főút 296. kilométerében sebességellenőrzést végeztek. A rendőrök 9 óra 52 perckor bemértek egy Mercedes típusú személygépkocsival közlekedő férfit, aki járművével a megengedett 90 km/h helyett 223 km/h sebességgel közlekedett.

A járművezetőt intézkedés alá vonták, majd az általa elkövetett szabályszegésért a helyszínen 300.000 Ft közigazgatási bírságot szabtak ki, és 8 közlekedési előéleti ponttal sújtották.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! Gondoljanak bele, ha egy szembejövő gépkocsi vezetője előzésbe kezd, ekkora sebességre senki nem számít, és máris elkerülhetetlen a tragédia!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!