previous arrow
next arrow
Slider

ELSŐ NAP AZ ISKOLÁBAN

A tanév első napján rendőrök és polgárőrök segítették a gyerekek közlekedését.

A rendőrök és a polgárőrök közösen segítik a gyerekeket a tanév első hónapjában, hogy biztonságosan jussanak el az iskolába. A forgalmasabb utakon átvezető gyalogos-átkelőhelyeken nyújtanak számukra segítséget az átkelésben.

A rendőrök a megnövekedett reggeli és délutáni forgalomban fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására is. Az iskolarendőrök és a bűnmegelőzési előadók, akik egész tanévben aktív szerepelői lesznek a kisdiákok életének, részt vettek az oktatási intézmények tanévnyitóján.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az iskolák közelében főként a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg! A gépkocsival közlekedő szülők figyelmét a biztonsági öv és a gyermekülés használatára, valamint arra hívjuk fel, hogy az iskolák környékén parkolás céljára az arra kijelölt helyeket használják! Semmiképpen ne álljanak az útburkolati jellel jelölt forgalom elől elzárt területen, valamint a tiltó jelzőtáblával jelölt helyeken! A tanévkezdés nyomán megnövekedett forgalomban komoly fennakadást okozhatnak az akár a forgalmi sávot is elfoglaló parkoló gépkocsik.

Közlekedjenek türelmesen és fokozott figyelemmel!  

ELSŐ NAP AZ ISKOLÁBAN