previous arrow
next arrow
Slider

A TANÉV ELSŐ NAPJAIBAN IS A BIZTONSÁG AZ ELSŐ!

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök a tanév első napjától kezdve a polgárőrséggel együttműködve demonstratív jelenléttel segítik a gyermekek közlekedésbiztonságát, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

Minden segítség hiábavaló azonban, ha a reggeli sietség és a megnövekedett forgalom a szülőket is felelőtlenebbé teszi. Az iskolák környékén lévő utakon hosszú autósorok alakulhatnak ki a reggeli csúcsforgalomban, amely lassú haladásra és a jelzőlámpáknál hosszabb várakozásra kényszerítheti a közlekedőket.

Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy minden körülmények között a gyermekük biztonságát tartsák szem előtt! Semmiképp ne engedjék, hogy a gyerek az iskola közelében a forgalmi helyzet miatt várakozásra kényszerült gépkocsiból az úttesten szálljon ki és akár több forgalmi sávon át, nem a kijelölt helyen keljen át az úttesten. A késéstől való aggodalom okozta sietség elkerülhető, ha belekalkulálják a menetidőbe, hogy fokozott forgalomra és akár fennakadásra is számíthatnak. Ha időben elindulnak otthonról, akkor eszükbe sem jut felelőtlen, balesetveszélyes helyzetet teremtő döntéseket hozni.           

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az iskolák közelében a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg, parkolás céljára pedig mindig csak az arra kijelölt helyeket használják!