previous arrow
next arrow
Slider

Bemutatkozás

Céljaink:

1.) A megyei közúti-, vízi- és légi közlekedésbiztonsági tevékenység koordinálása.

2.) A közúti közlekedésbiztonság javítása, a balesetek megelőzése.

3.) A hazai, megyei közúti közlekedésbiztonsági helyzetről széleskörű tényfeltáró tájékoztatás.

4.) A közlekedési fegyelem javítása, a közlekedés kultúra kialakítása a fiataloknál.

Feladataink:

1.) A rendőri balesetmegelőző tevékenység propagandájának szervezése, kapcsolattartás a sajtóval, helyi rádióval és televízióval.

2.) Tanácsadással, javaslatokkal a közlekedésbiztonság javítását érintő jogszabályok egységes értelmezésének elősegítése, részvétel a tudományos kutató tevékenységben.

3.) A balesetek megelőzése érdekében a helyi sajátosságok figyelembevételével javaslattétel a közutak kezelői felé a balesetveszélyes helyek megszüntetésére.

4.) Együttműködés minden olyan szervezettel és mozgalommal, melynek tevékenysége a szervezet céljaival összefügg. Mindazokkal az önkormányzati szervekkel, akik a közlekedéssel kapcsolatos intézkedéseket kidolgozzák, illetve azokkal a közigazgatási szervekkel, akik ezen intézkedéseket végrehajtják.

5.) Az oktatási intézményekben, ifjúsági szervezetekben és egyesületekben megvalósítandó rendőrségi közlekedési propagandamunka szervezése és irányítása. A gyermekek és fiatalok körében versenyek, vetélkedők kezdeményezése, az országos kezdeményezésű versenyek megszervezése, lebonyolítása.

6.) Szakmai kompetenciák nyújtása a közlekedésrendészet szervezetein belül dolgozó rendőrök részére, közlekedésrendészeti témakörben képzések, oktatások szervezése, lebonyolítása